Tuesday, 13 December 2011

Easy Technology: Automation Design 2011 @ KKTM Beranang (W2)

MASUK minggu kedua kat Beranang.. minggu yang mana kita kena lebih focus projek.. masa yang terhad buatkan orang tension dan emotion pon tak menentu..suka duka pelajar2 terserlah pda minggu ny…pelbagai cara yang eyka nampak pada dorang untuk menghadapi ke-tension-an yang dialami..

Easy Technology: Automation Design 2011 @ KKTM Beranang (W1)

Easy Technology Solution: Automation Design 2011



hyep~~!!! Eyka ingat nak post entry hari-hari mase kursus ni, tapi kesibukan yang teramat dah cover semua masa yang ade..huhu.. hari pertama kursus tu, eyka di tempatkan di dalam kelas Automation Design..ade satu lagi kelas iaitu Automation Control and Communication.. kelas Design ni lebih kepada software dan Conceptual Planning.. 

Sunday, 27 November 2011

Easy Technology - Day 1

Sebelum ape2, eyka nak wish Selamat Tahun Baru kepada semua umat Islam sedunia sempena Awal Muharram 1433 tahun nyh laa...

hari ni jugak, eyka ade join kursus Easy Technology : Automation Design...hmm..banyaaaaaaaaaakkkk sangat barang yang eyka bawa..tpi ada yang lagi banyak..huhu..siap beg kotak2..yadoii..pepagi bute eyka bgn kemas beg kasi lengkap then eyka pon get ready la breakfast sekali..huhu..breakfast pagi tadi, isi ketam satu, roti sekeping n sosej satu..uhuhu...tak sempat punye pasal...pastu on the way nak pergi kat bas, SENGSARA~~!!! beg berat sangat2 and ntah berape kali berenti pon tak tahu laa...tepat kul 10 pgi kite gerak dari poli..
perjalanan ambil mase 6 jam sebab kite ke Shah Alam dulu untuk hantar budak DAD pastu kena tunggu dorg check-in pulak..aiyo~ then baru kite gerak ke KKTM Beranang (tempat kursus tu la)..

Setelah sampai (ceiii~~), kite diberi bilik berempat..biliknya luas pastu loker nye pon luas..pastu kite diberi perlepasan hari ni untuk pusing2.. pukul 7.30 malam, dinner time~ lauk2 dye boleh tahan laa...huhu...pas dinner, kite jalan2 dekat pekan kecil kt depan KKTM tu..nak beli barang2 yang mne tak cukup tu..huhu...

then kite tengok bola kat guest room dorg..huhu..mule2 da frust sebab tak jumpe tv..akhirnya jumpe jugak...
namun, kegembiraan hanye sementara...huhu..malaysia kalah dengan bahrain 2-3 hanya dalam tempoh masa 9 minit..agk kecewa tapi eyka paham, bukan senang nak main bola kan...huhu..pape pon, dorg da main yang sehabis boleh..
Gegau MALAYSIA Gegau~~


ok laa..now is tidur time..esok kne bangun awal...
wassalam

..:: good night ::..

Thursday, 24 November 2011

Semester 5

tepat jam 4.35ptg pada 24 November 2011, maka berakhir sudah la title eyka sebagai seorang pelajar semester 5 di Politeknik Premier Ungku Omar, Ipoh..(ece~puitis gitu tapi betul laa..) banyak dugaan yang dah eyka hadapi...pelbagai-bagai ragam yang da ditempuhi..Alhamdulillah eyka kuat menempuhi semua dugaan tersebut...

apahal lak ayat jdik baik ny, aiyo~~ bce blog Zahiril Adzim la ny..huhu...

back to the story~seperti yg diketahui..sejak masuk semester 5..dari awal sampai la hujung semester...wow!!! asimen memang banyak,tpi bese la tuh..bukan student la kalo tak tahan asimen2 sume tuh...tambah2 lagi kena buat proposal untuk final projek..so terpaksa la eyka overnight beberapa malam...huhu..lame kelamaan eyka pon da terbiasa ngan sume tu..

banyak dugaan mental dan fizikal yang eyka tempuhi dan eyka bersyukur sgt2 eyka berjaya menempuhi semua dugaan2 tersebut..paling kurang pon eyka berjaye menahan sifat amarah yg kdg2 terlepas jugak...satu2 nya kelemahan eyka, SENANG MARAH~ aka baran...
so sepanjang praktikal, eyka ambil contoh best friend eyka yang sangat penyabar..eyka salute dan nak mengikut jejak beliau..huhu..hasilnya telah mengubah keadaan sekeliling eyka yang mane eyka tak tahu la perubahan positif atau negatif..berserah je laa..

eyka terbaca blog seorang gadis pasal cara2 menahan marah..
"Perkara Kelima

Tidak berkata-kata kerana kata-kata boleh menambahkan kemarahan dan kata-kata yg telah dilafazkan membuatkan timbul rasa penyesalan tika perasaan marah telah reda

Nabi SAW bersabda maksudnya :

”apabila seseorang kamu marah hendaklah dia diam"Nabi saw mengucapkannya 3 kali”
(Hadith riwayat Ahmad, Tarmizi & Abu Daud)

Sambung Baca: http://anizyn.blogspot.com "

eyka telah mengamalkan cara tersebut, so kalo ade yang terasa hati  eyka minta maaf jauh dari sudut hati eyka cume taknak keroh kan keadaan..ikhlas eyka minta maaf... 
betul la artikel diatas tu..lebih baik diam dari melukai perasaan orang lain, tpi diam pon boleh buat orang terluka dan terasa..so, sekali lagi eyka minta maaf...
walaubagaimanapun...o_0 eyka sgt2 appreciate segala2 yang eyka da hadapi and eyka akan simpan ketat2 memory nyh..



..::cukup sudah laa, good night::..

Tuesday, 22 November 2011

Giler Bola~!!

26th SEA Games, Palembang, Indonesia
MALAYSIA vs INDONESIA
Pasukan Harimau Vs Pasukan Garuda
21-November-2011

oleh sebab paper eyka hari rabu, so eyka boley la focus pada game bola malam ny..hooray~~!!! 
kegembiraan & ketensionan bersilih ganti sepanjang tempoh prlawanan..alala~~^^

Memang gempak gilew laa game tadi...result nye::
1-1 , penalti 4-3 (kalo xsilap laa ^^)
sengit sgt2, dorg main sampai 115minit..kesian nye mereka..tambah2 lagi Baddrol..asyik kena jew..
nasib la dye seorang yg penyabar..

umah sewa eyka malam nyh memang GEGAU laa~~ 
tak sangke majoriti yg duk kt umah nyh giler bola..uhu~
pape pon...nak ucap kat Pasukan Harimau Muda Malaysia..Tahniah ats kemenangan yang diperolehi..
kemenangan korang2 sume ny telah memberikan kegembiraan kepada seluruh rakyat Malaysia...
^_^ salute tinggi punya pade HERO2 kite..antaranya Izzaq Faris, Khairul Fahmi, Baddrol Bakhtiar, Ahmad Fakri, Syahrul...dll (lupe sebeno nye~~) 

yang mane injured tu, lekas2 la sembuh dan Good Luck untuk next game dengan Syria~~
semoga perjalanan pulang korg stu team selamat tiba di tanah air..




..::good night::..

Sunday, 20 November 2011

Lovely Season = Examination Season..!!


pejam celik pejam celik~tu la yg org slalu kate~huhu..
tpi eyka pejam celik beribu² kali, maka sampai jugak ke hari tersebut...the E-Day..twu dok E-day tu ape..?
EXAMINATION DAY laah~
파이팅 이카 양~!!

Saturday, 17 September 2011

Sunday, 11 September 2011

U-KISS is back!!



Kyaaa~~ u-kiss kembali dengan 'NEVERLAND' n 'SOMEDAY'...huhuhu... gumbira nye hati~~

Thursday, 1 September 2011

sElamAt hAri..::: LaHir_rAyer_MerDekA..!!!! ㅋㅋㅋ

안녕하새요~!!
haaa...kalo org lain DOUBLE CELEBRATION....kalo eyka..TRIPLE CELEBRATION...!!!!! hihihi..

Saturday, 13 August 2011

suatu ketika dahulu...

haa...da lame tak post entry pape..so bulan ny yakni bulan pose ny, eyka mle kan dengan ucapan SELAMAT BERPUASA kepada sume umat Rasulullah..dan entry ika hari ny kisah kenangan zaman2 praktikal ri tu..huhu...

Sunday, 26 June 2011

Saturday, 16 April 2011

Wednesday, 23 March 2011

FINALLY...!!!!!

GIRL'S DAY IS BACK...!!

da lame tggu Girl's Day kembali..akhir nye they already make their comeback..!!
lagu Nothing Last Forever tu da btol2 menutup lagu debut dorg How Do I Look.. 
dan skang, da kembali ngan lagu Twinkle Twinkle setelah lbey 5 bulan..


best2...ske sgt2..muah4...!!

Sunday, 20 March 2011

citer TeRenGGANU Kite..!!

..::11 march 2011::..


SEBELUM g terengganu, eyka kne g umah kakak eyka kat Shah Alam..
huhu..agk kelakar la kan, org xpenah g Shah Alam sendiri..terkial2 sye dibuat nye..

tHe Voice Of KHUNTORIA fan..!!

-khuntoria couple-

Sunday, 6 March 2011

Anak TuCing kuh..si ComeL...

surprise..!!! tdi AYAH eyka anta MMS kt eyka..huhuhu..
gambar ank kucing eyka laaa...huhuhu...kiut nyeww..
xsabar ase nye nak blik ke lenggong..
ari tu blik lenggong dpt tgk dri jauh je, ye la sbb dye kecik ag tyme tu...

Sunday, 20 February 2011

2PM - I can't
video

ny ha stu citer..eyka ny mmg obses lor nan korean..
so, ny lgu 2PM yg pling lekat  kt ati eyka...
ske gler2 la..thp gaban la..


oleh kerane melihat rakan2 ku mggunakan blog, sye jge ingin mncube,,kekeke..
bese la remaja zaman skrg...hohoho..


nama kuh Nur atikah Ishaimi..
juz kol me eyka..
hehehehe...
♥♥♥